Broj poruka: 1620 Godina: 33 Lokacija: beograd Datum upisa: 27.08.2008
Naslov: SLIKE PROLJEĆA Pet Mar 06, 2009 1:17 pm
Uspavano se konačno budi, šarenilo pršti kao vatromet na sve strane. Cvrkuće život u svakom uglu naše prirode.
Hajde mi pokažite šta vidite u vašoj okolini! Hajde mi to slikom i stihovima dočarajte!
_________________ nema te ludosti koja se nije opametila
Gost Gost
Naslov: SLIKE PROLECA Pet Mar 06, 2009 1:52 pm
Svako me prolece na tebe seca-Semsa Suljakovic
Setam kraj reke, sunce me greje prolece novo, evo tu je osecam miris poljskoga cveca i slavuja pesma se cuje
Ref. Svako me prolece na tebe seti i opet vrati izgubljeni san jos uvek mislim da sve nije proslo da moze doci srece dan
Gledam lipu u kraju starom pozdrave salju mirisne grane srce se bori sa novim zarom sve me to vraca u prosle dane
Svako me prolece na tebe seti i opet vrati izgubljeni san jos uvek mislim da sve nije proslo da moze doci srece dan
Duga se s neba na zemlju slila sve oko mene lepotom zvoni
Proljeće - Aleksa Šantić
Nemoj, draga, noćas da te san obrva I da sklopiš oči na dušeku mekom! Kada mjesec sine nad našom rijekom I na zemlju pane tiha rosa prva, Rodiće se mlado proljeće! I svuda Prosuće se miris plavih jorgovana; I pahulje snježne padaće sa grana U naš bistri potok što baštom krivuda. Uzviće se Ljeljo nad našim Mostarom, I svaki će prozor zasuti beharom, Da probudi srca što ljube i gore... Zato nemoj, draga, da te san obrva! Dođi, i u bašti budi ruža prva, I na mome srcu miriši do zore! kako bi srecna kraj tebe bila kako bi s tobom o sreci snila.
Gost Gost
Naslov: Re: SLIKE PROLJEĆA Ned Mar 08, 2009 10:37 pm
*Za svakog coveka koji je ikad ziveo,postoji naposletku prolece koje nikada nece videti. Uzivajte zato u prolecima koja su vasa.*!!!Pam Brown Ceznja
Danas cu ti dati,kada vece padne, u svjetlosti skromnoj kandila i svijeca, u cistoti duse moje,nekad jadne, citavu bujicu proljetnjega cvijeca...
U sobi ce biti sumrak, blag k'o tvoje srce,sumrak stvoren da se dugo sanja. Na oknima svijetlim zabljestace boje, u taj svjezi trenut prvoga saznanja...
Sve ce biti ljepse,sve draze i vise, noc koja se spusta, svet sto mirno spava, dugo, mrtvo polje na kome mirise krzljava i rijetka na busenju trava...
I tako kraj cvijeca ostacemo sami... - Prolice se tada,kao bujne kise, stidljivi sapati u blazenoj tami, i rijeci iz kojih proljece mirise...
Gost Gost
Naslov: Re: SLIKE PROLJEĆA Uto Mar 10, 2009 8:23 pm
HARFA BOJA
Poput svjetla Ja pred tobom Ostajem bez rijeci. Misli gucu: Harfa boja U zvuk hoce prijeci. [URL=http://g.imageshack.us/img152/1zegriv.jpg/1/][/URL Nevolim prolece i sunce sto zurno svoju toplinu siri i rukama grli .
Nevolim prolece. Taj vetar s gora sto otapa i zadnju stud, i rasteruje oblake pa beze neznano kud.
Nevolim prolece i odjek teskih koraka dok tragove spiraju kapi prolecnih kisa. Ja volim kad sve se utisa, i tek...samo cujes treptaje lisca...
Gost Gost
Naslov: SLIKE PROLECA Uto Mar 10, 2009 9:46 pm
Aprilska pesma - Desanka Maksimović
Devojčice, ja sam rasla gde rastu zebe i čvorci, gde huje proplanci, šume, i vetri razvigorci.
Dvorište je moje bilo pored same bistre reke, navraćale su u njega često lisice i zeke.
Devojčice, ja sam rasla gde se u visokoj travi povazdan igraju žmurke skakavci, popci i mravi.
I sad, čim dobijem pismo od zelenog aprila, poželim da se vratim gde sam u detinjstvu bila.
Kuća je stajala moja ukraj kućice puža, blizu tanke putanje što se kroz polje pruža.
Trkali su se sa mnom potoci, brzi trkači, hrvala sam se sa vetrom, da vidimo ko je jači.
Pljuskom sam aprilskim išla po vodi do članaka, obućicu je moju sušila dobra baka.
I sad kad dobijem pismo od zelenog aprila, setim se kako je ona dobra, predobra bila.
Ja sam rasla gde zvezda iznad brda izrasta, gde se igraju na vetru deca graba i hrasta.
Rasla sam gde raste nebo iznad polja u cevtu, bila sam bliža suncu, no žutom suncokretu.
Zato, čim mi se april kartom otuda javi, poželim da sa njim prođem tamo po gustoj travi.
Gost Gost
Naslov: Re: SLIKE PROLJEĆA Uto Mar 10, 2009 10:54 pm
Gost Gost
Naslov: Re: SLIKE PROLJEĆA Sre Mar 11, 2009 7:35 pm
Gost Gost
Naslov: SLIKE PROLECA Pon Mar 16, 2009 2:47 pm
Sneg se topi kao sreca moja, al' zivot ide dalje i proleca nova.
Gost Gost
Naslov: Re: SLIKE PROLJEĆA Sre Mar 18, 2009 9:16 pm
ZABORAVI SVA PROLECA muzika: K. Kovac tekst: S. Vukovic Poslje lude, vjetrovite noci plavilo se nebo u Aprilu a ja skupljo ko najljepse cvijece tvoje kose rasute po krilu. Moje ruke trazile su tvoje na njima je umirala rosa ko nad rijekom vodeni cvijetovi dok se tvoja rasplitala kosa. Zaboravi sva proljeca samo ono nase pamti neka traje u sjecanju kad nemoze da se vrati. Zaboravi sva proljeca i sve dane bez ljubavi samo ono nase pamti sva ostala zaboravi. O, jedina zaboravi!
Gost Gost
Naslov: Re: SLIKE PROLJEĆA Pet Mar 20, 2009 3:34 pm
Prolece...prolece.....prolece...Danas je prvi dan proleca !!! Mi na severnoj Zemljinoj polulopti radujemo se dolasku proleća, dok stanovnici južne hemisfere očekuju jesen. Na dan proleća je ravnodnevica – i dan i noć traju po 12 sati. Laste su nam javile da ove godine proleće stiže 20. marta, tačno u 12 sati i 33 minuta. A ako voliš baš sve precizno da znaš, obaveštavamo te da će proleće da traje 92,76 dana.
Gost Gost
Naslov: Re: SLIKE PROLJEĆA Sub Mar 21, 2009 8:08 pm
Gost Gost
Naslov: Re: SLIKE PROLJEĆA Ned Mar 22, 2009 7:53 am
Cvetovi šljive
Sneg igra i inje leti. Kroz roletne od bambusa nazirem Obrise krivih grana šljive. Odjednom tanani miris Nošen zvukom tatarske svirale Dopire do zastora našeg kreveta. Obavijeni ovim čudnim mirisnim povetarcem, Ko još može da uživa u tako retkoj radosti? Brzo ustajem Raščupane kose tamne poput oblaka. Grickamo prašnike I ukrašavamo se cvetovima, Mršteći se i osmehujući se, Još uvek opijeni vinom.
Ču Šu-Čen
SEKARADA vip
Broj poruka: 24241 Godina: 58 Lokacija: Beograd Datum upisa: 15.12.2008